Drachten

Sportworms Drachten

 

Over ons

Vanaf 1980 is ons bedrijf al verbonden met de varkenshouderij waarbij een goede kwaliteit van het vee en het land van belang is, waaraan wij steeds met plezier aan hebben gewerkt. De overstap om in 2008 fulltime viswormen (dendrobena) te gaan kweken voor o.a. de (sport) visserij en de humus voor de tuinderij was dan ook een kleine stap.

Doelen

Ons doel is om topkwaliteit viswormen en humus bij u af te leveren, zodat u meer plezier aan uw werk of hobby kan beleven. Als visser wilt u natuurlijk de vis aan de haak slaan, en om de opbrengst van de moestuin te verhogen kunt u de wormenhumus gebruiken.

De kwekerij

In onze kwekerij worden de viswormen gekweekt. De start van de wormen cyclus begint in het najaar. In deze periode leggen de moederwormen, die tweeslachtig zijn eitjes. De eitjes en de moederwormen worden doormiddel van een speciale zeef gescheiden. De eitjes komen dan vervolgens in humusbedden terecht, waarin zij uitkomen. Deze wormpjes zijn ongeveer in een halfjaar volwassen.

Met de wormen kunt u op veel verschillende vissoorten vissen. Niet alleen baars en paling, maar ook brasem, voorn en zelfs snoek en snoekbaars zijn ermee te vangen. Er zijn dus maar weinig vissen die een worm niet als hapklaar lekkers beschouwen.